Trailer: HR Digitaliseringspodden

Är du företagsledare, chef, konsult, leverantör eller arbetar inom HR och är intresserad av att använda Tech och innovation för att forma din organisation? Lyssna på HR Digitaliseringspodden! Varannan måndag släpps ett avsnitt där HR Tech analytikern Anna Carlsson tillsammans med inspirerande gäster utforskar digitala verktyg och innovationers påverkan i arbetslivet. Varje avsnitt släpps i två versioner - en originalversion och en kortare version för dig med mindre tid. HR Digitaliseringspodden hittar du där poddar finns! 🎙️

Transkribering av trailern:

Anna Carlsson: Hej och Välkommen till HR Digitaliseringspodden!

Jag heter Anna Carlsson och jag är både poddvärd och utgivare av podden i mitt företag HR Digi. Ibland är jag dessutom min egen gäst.

Jag gissar att du som lyssnar på den här trailern är nyfiken på om det här är en podd för dig.

Vi börjar då med att beskriva mig och varför jag startade podden 2019.

Jag är HR Tech analytiker vilket betyder att jag är expert på området HR och innovation med någon form av teknikdel tex AI som ingrediens.  Jag spanar på området och sen använder jag min kunskap och expertis till att hjälpa organisationer att utvecklas på området innovation och medarbetare. Jag stöttar både HR avdelningar, konsultorganisationer och olika leverantörer. Utöver det så utbildar jag HR inom digitalisering, håller föredrag på många olika platser och skriver artiklar och nyhetsbrev och driver den här podden.

Jag startade podden eftersom jag vill påverka våra organisationer i Sverige och Norden - att bli mer moderna! vi är inte alls så moderna i vårt nyttjande av Tech i olika former för att förbättra insidan av våra organisationer. Många tror att svenska företag är lika innovativa på det här området som vi är på att utveckla och skapa smarta lösningar. Vi är ju det mest innovativa landet i Europa.

Men tyvärr är vi sämst på HR digitalisering. Här ligger i stället England och USA kanske 10 år före oss.

Jag vill ge dig som lyssnar en möjlighet att få spännande insikter på området så att du vill förändra din organisation. Jag funderar ibland på om namnet HR digipodden är rätt namn och att den i stället skulle heta HR innovationspodden. Men nu heter den som den heter.

I den här podden utforskar och diskuterar vi hur digitala verktyg och innovationer kan förändra nutidens arbetsplatser och skapa värde för organisationen som helhet, medarbetarna och cheferna. Och även för HR förstås!

Podden finns här för dig som är företagsledare, arbetar inom HR eller är chef över ett team och vill nyttja Tech och innovation för att forma din arbetsplats.  Men också för dig som är konsult eller leverantör och vill hålla dig ajour på marknaden.

Från hösten 2023 och framåt släpper vi två versioner av varje avsnitt. En originalversion och en nedkortad, för dig med lite mindre tid men med en stor nyfikenhet.

Podden har nu funnits i några år och den har förstås förändrats och utvecklats över tid. Men kärnan fortsätter att vara densamma och den kärnan är att jag i varje avsnitt tar upp teman som är aktuella just nu här i Sverige eller nytänkande teman som skall inspirera tillförändring.

I många ämnen vill jag få dig att bli utmanad, inspirerad och att du ska förstå vad som är möjligt. För att du skall driva förändringen. Jag hoppas att du vet att du alltid kan höra av dig om du vill ha hjälp på resan.

Det finns mycket i omvärlden att lära oss av och jag letar alltid efter tips på organisationer som gjort intressanta saker.  Du hittar kontaktuppgifter på vår hemsida eller på din poddspelare om du vill tipsa.

De flesta av avsnitten är samtal mellan mig och olika experter och inspirerande gäster från olika branscher. Vi undersöker ämnen som HR Tech trender, AI förstås, lärande, värdet av dataanalys och mycket mer.

Och ibland är det jag som är experten.

Som leverantör kan du också sponsra avsnitt och det görs klart i introt om det är ett sponsrat avsnitt. 1–2 avsnitt per halvår brukar vara sponsrat för att få verksamheten att gå ihop.

Varannan måndag under säsong släpper vi nya avsnitt som ger dig insikter, tips och strategier för att navigera i den snabbt föränderliga världen av HR och teknik.

Kom ihåg att prenumerera i din favoritapp för att hålla dig uppdaterad!

Vi hörs!